Meer ontspannen zorgt voor minder stress gedurende de coronacrisis

Iedereen ervaart het: stress. De afgelopen periode steeds vaker. De coronacrisis lijkt maar door te gaan. Steeds vaker werk je thuis en steeds minder zie je vrienden, familie of kennissen. Deze dagelijkse vormen van ontspanning die nu missen in je leven veroorzaken stress. 

Wat is stress?
Stress is een reactie van het lichaam op externe prikkels of wanneer een bepaald patroon wordt onderbroken. Stress komt voor bij mensen, dieren en planten en wordt vaak als vermoeiend ervaren.

Stress kan voorkomen worden door vast te houden aan een dagelijks patroon, door regelmatig te ontspannen en niet veel hooi op de vork te nemen. 

Coronacrisis en stress
De coronacrisis heeft het dagelijks patroon flink onderbroken. Iedere groep in de maatschappij heeft hier last van. Studenten voelen zich slechter, de economische gevolgen van de coronacrisis worden steeds meer zichtbaard en er zijn steeds meer tegenstanders tegen de maatregelen.

 

Meer ontspannen
Door meer te ontspannen kun je stress dramatisch verlagen. Ondanks dat veel mogelijkheden van ontspanning op dit moment niet meer mogelijk zijn, is er volop mogelijkheid om te ontspannen.  Denk bijvoorbeeld aan een intensief sportsessie thuis. Beweging is een essentiële stap om stress te verminderen. Je kunt hardlopen, krachtraining doen of yoga uitoefenen. 

Na het trainen heb je de mogelijkheid om te genieten van een ontspannend moment onder de douche of in bad. Je kunt je lichaam laten ontspannen onder het hete water en je geest langzaam laten leeglopen. Hierbij kun je bijvoorbeeld Mood Oils gebruiken.

Als laatst kun je je fantasie en creativiteit kwijt bij het koken van een heerlijk gerecht of tussendoortje. Niets is lekkerder dan een zelf gemaakte lasagne of een heerlijke groente soep.

Nu weet jij hoe je dagelijks meer kunt ontspannen en minder stress hebt tijdens de coronacrisis. Hoe ontspan jij zelf? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een antwoord