Hoe is Blendsome ontstaan?

Wij zijn 5 jonge, gedreven ondernemers die het concept ‘Blendsome’ hebben bedacht.Het begon allemaal met een aantal brainstormsessies. We merkten als groep al gauw dat we graag een tastbaar product op de markt wilden brengen. Een dienst valt dan dus af maar verder hadden we eigenlijk nog niets concreets bedacht. ‘Alles is er al’ is een zin die we tijdens deze sessies vaak genoemd hebben..

Gelukkig zijn we allemaal erg creatief en bleven we volhouden met het zoeken naar nieuwe kansen, ideeën en inzichten. We hebben gekeken naar verschillende markten met potentie. Zo kwamen we uit op de cosmeticamarkt. Max, onze verkoop en marketing manager had een bepaald idee in zijn hoofd dat gericht was op zeep. Wel een actueel product natuurlijk, in verband met COVID-19.Er zijn in de loop van de tijd nog een aantal andere concepten bedacht door de rest van de groep maar toch kwam het ‘zeep idee’ steeds weer terug. Hierop zijn we gaan voortborduren. We hebben gekeken hoe wij in deze markt onderscheidend zouden kunnen zijn en we hebben onszelf steeds de vraag gesteld: zijn er problemen waar mensen last van hebben en zouden wij voor een oplossing kunnen zorgen?


Daaruit kwam naar voren:

Probleem – te lang douchen met dezelfde geur showergel.

Oplossing – personalisatie koppelen aan de showergel door de klant zelf de geur te laten bepalen.


Toen we dit hadden bedacht werden we allemaal erg enthousiast en lieten we onze creativiteit de vrije loop. Zo bedachten we dat het van meerwaarde zou zijn als je de geuren af zou kunnen stemmen op je gevoel, gemoedstoestand, sfeer etc. Op dit moment zijn we nog druk bezig met het kiezen van de juiste inkoopadressen, de juiste zeep, geuren en verpakkingen en wij hopen jullie dit jaar allemaal blij te kunnen maken met een Blendsome box!